מרכיבים:
- כוס קינואה (אפשר בכל צבע שרוצים, יש קינואה לבנה שחורה ואדומה)
- כף שמן (זית או שמן אחר לבחירה)
- שתי כוסות מים קרים
- כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה :
- במסננת צפופה שוטפים היטב את הקינואה,כשהקינואה עדיין במסננת משרים לכמה דקות במים קרים ושוטפים היטב שוב
- מנערים היטב את המסננת ומסלקים את עודף המים בעזרת דפיקות קלות של המסננת על דופן הכיור ומשאירים לכמה דקות לניקוז נוסף.
- מחממים שמן בסיר שנפחו כליטר ומוסיפים את הקינואה תוך ערבוב מתמיד של שתי דקות
- מוסיפים שתי כוסות מים קרים וכפית מלח ומביאים לרתיחה
- מכסים ומעבירים לאש קטנטנה ומבשלים עד שכל המים נספגים
- מכבים את האש
- מאוררים בתנועות קיפול עדינות את הקינואה להפרדת הגרגירים
- מניחים לקירור לפחו חצי שעה, מערבבים בעדינות בעזרת מזלג מידי פעם
. באפשר לנצל את הקינואה שנשארה לכם למתכונים נוספים כגון:
בודהה בול / טבולה קינואה / סלט קינואה סלק / סלט קינואה וקוביות בטטה,/ קציצות קינואה וירקות