קינואה – מתכון בסיסי

מרכיבים:

  • כוס קינואה (אפשר בכל צבע שרוצים, יש קינואה לבנה שחורה ואדומה)
  • כף שמן (זית או שמן אחר לבחירה)
  • שתי כוסות מים קרים
  • כפית שטוחה מלח

 

אופן ההכנה :

  • במסננת צפופה שוטפים היטב את הקינואה,כשהקינואה עדיין במסננת משרים לכמה דקות במים קרים ושוטפים היטב שוב
  • מנערים היטב את המסננת ומסלקים את עודף המים בעזרת דפיקות קלות של המסננת על דופן הכיור ומשאירים לכמה דקות לניקוז נוסף.
  • מחממים שמן בסיר שנפחו כליטר ומוסיפים את הקינואה תוך ערבוב מתמיד של שתי דקות
  • מוסיפים שתי כוסות מים קרים וכפית מלח ומביאים לרתיחה
  • מכסים ומעבירים לאש קטנטנה ומבשלים עד שכל המים נספגים
  • מכבים את האש
  • מאוררים בתנועות קיפול עדינות את הקינואה להפרדת הגרגירים
  • מניחים לקירור לפחו חצי שעה, מערבבים בעדינות בעזרת מזלג מידי פעם

 

. באפשר לנצל את הקינואה שנשארה לכם למתכונים נוספים כגון:

בודהה בול / טבולה קינואה / סלט קינואה סלק /  סלט קינואה וקוביות בטטה,/ קציצות קינואה וירקות

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם