מרכיבים:
- שתי בטטות בינוניות
- כוס קינואה מבושלת
- שתי כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- חופן עשבי תיבול קצוצים לבחירה כגון בצל ירוק פטרוזיליה , כוסברה, סלרי…..
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה :
- מכינים את הקינואה:
מבשלים כוס קינואה עם שתי כוסות מים, כפית מלח וכף שמן מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש קטנטנה עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומשאירים לקירור לפחות חצי שעה. במתכון זה לא משתמשים בכל הקינואה, שאר הקינואה יכולה לשמש כחומר גלם לקציצות או לסלטים אחרים כגון טבולה קינואה או סלט קינואה סלק
- מעבירים לקערה כוס מהקינואה להמשך הסלט הנוכחי
- מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות של ס"מ מרובע, מטגנים במחבת עם מעט שמן על אש לא גבוהה עד להשחמת הקוביות מכל הצדדים וריכוך הבטטה
- מוסיפים את הבטטה לקינואה
- מערבבים היטב ומניחים עד שמגיעים לטמפרטורת החדר
- מוסיפים את שמן הזית, הלימון, הבצל הירוק*, ועשבי התיבול*
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
*אם רוצים לשמור את הסלט לכמה ימים לא לערבב את הבטטה והקינואה ולהוסיף את עשבי התיבול והבצל רק בהגשה
*הולך גם נהדר גם בתוספת גרגירי חומוס מבושלים או עם עדשים מונבטות או מבושלות אם יש במקרר…..אם מוסיפים קטניות כדאי גם להוסיף כמון לתיבול הסלט