קציצות קינואה מדהימות בריאות ומזינות שגם ילדים אוהבים. המתכון לקציצות מכיל ירק להפחתת הערך הקלורי ולהוספת סיבים תזונתיים אפשר גם להוסיף עדשים מבושלות להעשרת הקציצה
אפשר לגוון ולהשתמש בירקות אחרים
מרכיבים:
- כוס קינואה מבושלת
- חצי בצל או מעט כרישה קצוצים דק
- שן שום קצוצה דק
- קישוא קטן מגורד
- גזר מגורד
- בטטה קטנה מגורדת
- שן שום קצוצה
- 2 ביצים טריות.
- 2-3 2-3 כפות פירורי לחם רצוי מלחם מלא.
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- כורכום, קרי, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה שמים מעט שמן ומאדים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את שן השום הקצוצה ואת הירקות המגורדים מערבבים היטב לאידוי וריכוך הירקות
- מעבירים לקערה ומוסיפים כוס קינואה שבושלה מראש
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב
- אם התערובת רטובה מדי – מוסיפים מעט פירורי לחם, מניחים מעט לעמוד על מנת שעודף הנוזלים ייספג
- מרפדים תבנית אפיה בניר אפיה משמנים בשכבה דקה של שמן זית
- בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף ומשטחים אותם על המשטח החם
- מזליפים שמן על הקציצות
- אופים בתנור חם מאוד (220 מעלות) אין צורך להפוך
מגישים עם סלט עלים רענן.