מרכיבים:
- שלושה סלקים שלמים מבושלים או אפויים בניר כסף (אפשר גם קנויים בואקום)
- כוס קינואה
- שתי כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- 1 בצל ירוק
- חופן פטרוזיליה
- חצי כוס חמוציות
- שלוש כפות צנוברים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה :
- מקלפים את הסלקים
- מגרדים את הסלקים על פומפיה או לרצועות קטנות בעזרת מנדולינה
- שוטפים היטב את הקינואה.
- מבשלים את הקינואה בשתי כוסות מים עם כפית מלח וכף שמן זית במשך 16 דקות (כמו שמבשלים אורז – מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים על האש הכי קטנה).
- מעבירים לקערת הגשה.
- מוסיפים את הסלק המגורד לקינואה.
- מוסיפים את שמן הזית, הלימון, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, החמוציות והצנוברים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
הולך נהדר גם בתוספת גרגירי חומוס או עדשים מונבטות או מבושלות אם יש במקרר…..
בתיאבון