סלט קינואה סלק

 

מרכיבים:

  • שלושה סלקים שלמים מבושלים או אפויים בניר כסף (אפשר גם קנויים בואקום)
  • כוס קינואה
  • שתי כפות שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 בצל ירוק
  • חופן פטרוזיליה
  • חצי כוס חמוציות
  • שלוש כפות צנוברים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה :

  • מקלפים את הסלקים
  • מגרדים את הסלקים על פומפיה או לרצועות קטנות בעזרת מנדולינה
  • שוטפים היטב את הקינואה.
  • מבשלים את הקינואה בשתי כוסות מים עם כפית מלח וכף שמן זית במשך 16 דקות (כמו שמבשלים אורז – מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים על האש הכי קטנה).
  • מעבירים לקערת הגשה.
  • מוסיפים את הסלק המגורד לקינואה.
  • מוסיפים את שמן הזית, הלימון, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, החמוציות והצנוברים.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

הולך נהדר גם בתוספת גרגירי חומוס או עדשים מונבטות או מבושלות אם יש במקרר…..

בתיאבון

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם