תבשיל של דלועים בחלב קוקוס (צמחוני או עם עוף)

בצל לבן קצוץ
שן שום
שני גבעולי סלרי קצוצים
מבחר דלועים: דלעת, דלורית, קישוא, זוקיני וכד׳ במשקל כולל של קילו חתוכים גס
כוס נבטוטים טריים או גרגירי חומוס מבושלים (קפואים או מקופסה)
עגבניה קצוצה
פטרוזיליה או כוסברה
עלי סלרי
פלפל
מלח
כף שמן קוקוס
שמן זית
ותיבול לפי הטעם ( כורכום , קרי, גרם מסלה, משחת קרי, תבליה של טיבול הודי, תערובת עשבי תיבול יבשים כמון)
חלב קוקוס (אפשר גם מי קוקוס שאחוז השומן בהם קטן יותר)                                                                                                  עוף (כרעיים, שוקיים או חתיכות חזה) או קציצות עוף *

אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל בשתי כפות שמן זית וכאשר הבצל נהיה שקוף מוסיפים שום את גבעולי הסלרי הקצוץ ומאדים עד לריכוך.
מוסיפים את תערובת הדלועים ומאדים כשלוש דקות למיצוי הטעמים.
מוסיפים עגבניה קצוצה שמן קוקוס חלב קוקוס ותבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים מים עד לכדי כיסוי הירקות ומוסיפים את החומוס.
מתבלים מביאים לרתיחה
בשלב זה מוסיפים חתיכות עוף או קציצות עוף אם רוצים תבשיל בשרי ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהעוף מוכן והירקות רכיםת
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה או הכוסברה והסלרי ומכבים את האש .                                                                                            * לקציצות עוף מערבבים חצי קילו עוף טחון (אני בדרך כלל מערבבת הודו ועוף) עם פטרוזיליה או כוסברה מעט מלח פלפל וביצה. בידים רטובות יוצרים כדורים קטנים וזורקים לציר הרותח

חדשות ומבצעים

מתכונים מומלצים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם