תבשיל טופו וירקות בחלב קוקוס

מרכיבים:

  • בצל גדול פרוס 
  • 3 שיני שום פרוסות
  • מבחר ירקות: דלעת, קישוא, זוקיני, קולורבי, כרובית, דלורית וכו' במשקל כולל של קילו חתוכים גס
  • שני חופנים שעועית ירוקה קפואה/ אפונה קפואה 
  • כוס נבטוטים טריים או גרגירי חומוס מבושלים (קפואים או מקופסה)
  • מארז טופו קשה (ניטרלי – ללא טעמים מוספים)
  • חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ
  • עלי סלרי קצוצים- אופציונלי
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • תיבול- משחת קארי ירוקה, כורכום , אבקת קארי, צ'ילי
  • 600 מ"ל קרם קוקוס (אפשר גם מי קוקוס שאחוז השומן בהם קטן יותר)

 

אופן ההכנה:

  • מטגנים קלות את הבצל בשלוש כפות שמן קוקוס עד לשקיפות, מוסיפים שום 
  • מוסיפים את תערובת הירקות ומאדים מספר דקות למיצוי הטעמים
  • מוסיפים את השעועית/ אפונה הקפואה, הנבטוטים/ החומוס ומוסיפים מים עד חצי גובה הירקות
  • חותכים את הטופו לקוביות של סמ' ומוסיפים לתבשיל
  • מתבלים ומביאים לרתיחה
  • מבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהירקות רכים
  • מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים
  • מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם