(מתאים לאורז, פסטה, אטריות אורז או אטריות ללא גלוטן)
מרכיבים:
- בצל סגול או לבן חתוך לחצי ואז לסהרונים
- שתי שיני שום בפרוסות
- שלושה קישואים חתוכים לאורך לרבע ואז לפרוסות דקות, אפשר ורצוי לשלב קישואים מכמה סוגים וצבעים כגון קישוא צהוב, קישוא רגיל וזוקיני
- חמישה זיתי קלמנטה מגולענים וחתוכים
- עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות או שתי כפות עגבניות מיובשות חתוכות
- שתי כפיות רסק עגבניות
- לגיוון אפשר לשים כמה פטריות טריות חתוכות לפרוסות
- חצי כוס שמן זית
- כוס מים
- מלח
- 10 עלי בזיליקום טריים
- חצי כפית תערובת תיבול איטלקית
- פתיתי צ'ילי חריף או פלפל חריף קצוץ
אופן ההכנה:
- במחבת רחב או בקלחת גדולה מאדים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף
- מוסיפים את השום ומאדים עוד כדקה
- מוסיפים את הקישואים ולאדות תוך ערבוב כ- 10 דקות
- מוסיפים את העגבניות רסק העגבניות והתבלינים ומאדים מספר דקות
- מוסיפים מים, רצוי מי בישול הפסטה וטועמים לשיפור התיבול ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך