קרפצ'יו סלקים

מרכיבים:

שלושה סלקים מבושלים, אפויים בניר כסף (ניתן להשתמש בסלקים מוכנים בואקום)

לפרוס את הסלקים דק דק רצוי בעזרת מנדולינה

פורסים את הסלקים על צלחת גדולה ומזליפים מעל::

  • שתי כפות שמן זית
  • כפית שמן אגוזי מלך ** (לא חובה)
  • כף חומץ בלסמי ***
  • כמה טיפות לקישוט של בלסמי מצומצם (לא חובה)
  • שתי כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 1 קלמנטינה או פלח פומלה מפולטת (לא חובה)
  • כף גבינה כחולה או גבינה קשה אחרת מגורדת (גם זה לא חובה)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל
  • מעט עלים לקישוט כגון בזיליקום, נבטי חמניה, פטרוזיליה…..

 

* חיתוך הסלק צריך להיות דק דק! לפריסה דקה אני משתמשת במנדולינה אבל כל אמצעי אחר טוב בתנאי שהפרוסות תהינה דקות.

**שמן אגוזי מלך טעים מאוד לסלטים ועשיר באומגה 3 מן הצומח ניתן להשיג בחנות שום פלפל שמן זית כאן בשילת או במעדניות

***ניתן להעשיר את הטעמים בשימוש עם חומצים שונים ומגוונים כגון חומץ בן יין, חומץ פירות יער או חומץ פטל

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם