
קציצות עוף מדהימות בריאות ומזינות שגם ילדים אוהבים. המתכון לקציצות העוף מכיל ירק להפחתת הערך הקלורי ושיבולת שועל להורדת כולסטרול.
מרכיבים:
• 300 גרם עוף טחון (אפשר לערבב עם הודו).
• קישוא מגורד
• גזר מגורד
• בטטה קטנה מגורדת
• חצי בצל או מעט כרישה מגורדים
• שן שום קצוצה
• 2-3 ביצים טריות.
• 2-3 כפות שיבולת שועל אינסטנט
• 2-3 כפות פירורי לחם מלחם מלא.
• חצי כוס כוסברה קצוצה
• חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
• כורכום, קרי, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
• מערבבים את כל החומרים יחד.
• אם התערובת רטובה מדי – מוסיפים מעט שיבולת שועל, מניחים מעט לעמוד על מנת שעודף הנוזלים ייספג בדגן
• משמנים בשכבה דקה של שמן זית מחבת או פלנצ'ה
• יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף ומשטחים אותם על המשטח החם
• משחימים את הקציצות על אש קטנה על מנת לאפשר בישול הבשר
• אם רוצים לאפות את הקציצות בתנור , שמים על ניר אפיה משומן , משמנים קלות את הצד העליון של הקציצה ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד להשחמה. אין צורך להפוך.
מגישים עם סלט עלים רענן.
בתיאבון!!!