קישואים ממולאים

מרכיבים:

  • 10 קישואיםגדולים
  • כוס אורז פרסי, יסמין או בסמטי
  • בצל בינוני קצוץ
  • כוס שעועית מאש או עדשים מבושלים קלות (רצוי להשרות קודם מספר שעות)
  • כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • עגבניה קצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • נענע קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • חופן צנוברים- אופציונלי
  • כורכום
  • פלפל שחור גרוס, מלח
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כרישה קצוצה
  • לימון

 

אופן ההכנה:

  • מרוקנים בעזרת מכשיר ריקון את הקישואים- אם הקישואים מאוד ארוכים ניתן לחצות לרוחב ואז קל יותר לרוקן את תוכנן בעזרת המכשיר הייעודי
  • משחימים את הבצל בכף שמן זית על אש נמוכה, מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומאדים קלות.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את האורז, הקטניות העגבניה ועשבי תיבול לפי הטעם מוסיפים חופן צנוברים (אופציונלי) ומערבבים היטב
  • מוסיפים כפית כורכום, כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
  • ממלאים את הקישואים בתערובת ומסדרים בסיר בעמידה
  • מכינים את הרוטב: מקפיצים את הכרישה במעט שמן, מוסיפים את השום הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל.
  • מוספים כוס מים ומעבירים לסיר הקישואים
  • משלימים במים בגובה של כשני ס"מ מעל הקישואים
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שהאורז רך. לעיתים יש צורך להוסיף עוד מים למניעת ייבוש התבשיל
  • מגישים עם מעט לימון

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם