מרכיבים:
- נתח שלם של חזה הודו נקבה (במשקל 1.1-1.4קג בדרך כלל)
להשריית הנתח:
- שני עלי דפנה
- שתי כפות מלח גס
- כף רוטב סויה
- כף דבש
- פלפל שחור
- כף פפריקה
למעטפת התבלינים:
- שתי כפות שמן זית
- כף פפריקה או תבלין גריל עוף ללא MSG
- כף דבש
- שן שום או כפית שום קפוא
- מעט מלח
- מעט פלפל
אופן ההכנה:
- להרתיח ליטר מים עם כל מרכיבי תערובת ההשריה, לקרר לטמפרטורת החדר ולהשרות את הנתח במקרר למשך יממה.
- אחרי יממה להוציא את הנתח מתערובת ההשריה, לסנן וליבש
- לערבב בקערה את תערובת התבלינים וולעטוף באת הנתח מכל צדדיו במעטפת התבלינים
- להכניס לתנור שחומם ל 250 מעלות לעשרים דקות בדיוק
- עשרים דקות לכבות את התנור ולכסות את התבנית בניר כסף ללא מגע של הניר עם הנתח ולהשאיר בתנור החם לעשרים דקות נוספות.
- עדיף לחתוך כשהנתח קר כי אז אפשר לחתוך לפרוסות דקיקות
אים אין זמן להשריית הנתח אפשר פשוט להתחיל משלב העטיפה עם שמן הזית ומעטפת תבלינים ההבדל מתבטא בעסיסיות הפסטרמה אבל לפעמים מתפשרים