קולים את הפלפלים:
אנו מעוניינים שהקליפה החיצונים של הפלפל תיחרך על מנת לקלפה. לשם הקלייה יש להשתמש במקור חום חזק מאוד כגון מנגל ,גריל או אפילו ברנר– ניתן לקלות בגריל של התנור הביתי בטמפרטורה מכסימלית תוך מיקום התבנית במרחק של כעשרה ס"מ מגוף החימום .
במהלך הקלייה יש להפוך את הפלפלים כל כמה דקות לצריבה אחידה.
כשהפלפלים קלויים היטב מכל הצדדים מעבירים לכלי אטום או לשקית ניילון אטומה עד לקירור מלא- הפלפלים יגירו נוזלים רבים והקליפה הדקה תהיה מוכנה להסרה בקלות
מקלפים בעדינות את הפלפלים תוך מאמץ לשמור על שלמותם ומעבירים לכלי נקי ללא הנוזל שהגירו
ממיסים את הסוכר והמלח במים הרותחים ומקררים מעט
מוסיפים את החומץ הפלפל השחור/ הלבן ושמן הזית והשום הפרוס
רצוי להעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות הטעמים לפני הגשה