מרכיבים:
- 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
- סלק חתוך לרצועות דקות
- קולורבי חתוך לרצועות דקות
- צנונית פרוסה לפרוסות דקות
- שורש סלרי ו/או שורש פטרוזיליה
רוטב:
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס חומץ רגיל
- כפית דבש או צ'ילי מתוק
- מלח
- פלפל
- מעט שמן אגוזי מלך (לא חובה)
- לקישוט אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- חותכים את הירקות כמפורט ברשימת המרכיבים
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, מוסיפים מלח או דבש לפי הטעם ויוצקים על הירקות. אפשר להכין כמות גדולה של רוטב ולשמור בקירור
- מפזרים מעל אגוזי מלך
אם רוצים לשמור את הסלט ליום המחרת לא לשים רוטב כי אז מתחיל תהליך כבישה וריכוך של הירקות.