סלט טרי רענן וחורפי החיתוך הדק מאוד של הסלק והתפוח מאפשר כבישה מהירה של הירק ועל כן ריכוכם
מרכיבים:
- שלושה סלקים טריים לא מבושלים (לא גדולים)
- שני תפוחי עץ ירוקים
- שלושה גבעולי סלרי
- שתי כפות שמן זית (או שמן אגוזים כגון אגוזי מלך או אגוזי לוז)
- רבע כוס חומץ (אני מערבבת כמה סוגי חומץ כגון בלסמי, הדרים, בן יין, פירות יער….)
- מעט בלסמי מצומצם או רכז רימונים
- חצי כוס חמוציות
- שלוש כפות אגוזי מלך
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה :
- מקלפים את הסלקים ושוטפים היטב. פורסים דק מאוד לפרוסות דקות (אני משתמשת במנדולינה)
- חותכים את התפוחים לחצאים מסירים את הגרעינים ופורסים דק מאוד (בעזרת מנדולינה)
- מוסיפים את השמן, החומץ, החמוציות והאגוזים
- מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים חומץ לפי הטעם
- מניחים לסלט כחצי שעה למיזוג טעמים