סלט רענן חמצמץ וקל להכנה, ניתן להכין גם כמה ימים מראש כל עוד לא מוסיפים את הרוטב
מרכיבים:
- כוס בורגול גס
- חצי כוס עדשי קוויאר שחורות
- שלוש כוסות עשבי תיבול קצוצים לבחירה על פי הטעם האישי:
פטרוזיליה, כוסברה, עלי/ גבעולי סלרי, נענע, בצל ירוק
- רבע/ חצי בצל סגול קצוץ דק (כמות הבצל תשתנה על פי העדפה אישית
- שתי כפות אגוזי מלך או שקדים מולבנים פרוסים
- שתי כפות חמוציות
לרוטב:
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס לימון סחוט
- כפית סילאן
- רבע כפית מלח
- מעט פלפל
אופן ההכנה:
- להשרות את הבורגול עשרים דקות במים רותחים לשטוף היטב ולסנן
- לבשל את העדשים עד שמתרככות אך שומרות על נגיסה, להעביר למסננת ולשטוף היטב במי ברז קרים
- לערבב יחד את כל מרכיבי הסלט ללא הרוטב
עד לשלב זה אפשר להכין אפילו יומיים קודם. בסמוך להגשת המנה להוסיף את הרוטב ולערבב היטב.