מרכיבים:
1 בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 חציל גדול (קל) חתוך לקוביות
2 גמבות חתוכות לקוביות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים (+- לפי הצורך)
1 כפית סוכר
1 כף חומץ
שתי כפות סויה
כף זרעי שומשום
כמה טיפות שמן שומשום
מעט פלפל חריף אדום גרוס אם רוצים
פלפל שחור
מלח
אופן הכנה:
לטגן את הבצל והשום עם מעט מאוד שמן.
להוסיף החצילים והגמבה ולאדות ביחד מספר דקות
להוסיף הנוזלים וכל שאר המצרכים, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.
כשרותח אפשר להוסיף כדורי עוף או בשר.
יוצאת כמות גדולה, מחזיק לפחות שבוע במקרר.