מרק כתום – עשיר ומיוחד

מרק של ירקות צלויים – תוספת העדשים והדגן מעשירים את המרק בחלבון מלא מהצומח

המרכיבים:

  • 5 גזרים
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • 4-5 יח' ארטישוק ירושלמי
  • בצל לבן בינוני
  • חצי קג' דלעת
  • דלורית בינונית
  • 2 קישואים
  • זוקיני
  • בטטה בינונית קלופה
  • ראש שומר
  • כוס עדשים אדומות
  • כוס שיבולת שועל אינסטנט או כוס אורז
  • שתי כפות שמן זית
  • מלח
  • מעט פלפל, כורכום או תבלין אחר על פי הטעם

להגשה:

זרעי דלעת ושמן זרעי דלעת

 

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול שמים את הגזרים, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי והארטישוק הירושלמי שמים כשני ליטר מים ומביאים לרתיחה
  • לצליית הירקות:
    בתבנית גדולה שמים ניר אפיה ומשמנים קלות
    חוצים את הדלורית לאורך משמנים קלות בשמן זית ומניחים עם הקליפה כלפי מעלה
  • חותכים את הבצל ושאר הירקות לקוביות או לטבעות גדולות משמנים ממליחים קלות ומסדרים לצד הדלורית.
  • צולים בחום של 220oC עד שהירקות רכים ומעט מקורמלים
  • מרוקנים הדלורית בעזרת כף ומעבירים לסיר שבו מתבשלים השורשים , מוסיפים את שאר הירקות הצלויים
  • אם יש צורך מוסיפים מעט מים לכיסוי הירקות (אבל לא יותר מידי מים) מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך (הירק הקשה ביותר)
  • מוסיפים את שיבולת השועל או האורז מכבים את האש ומקררים במשך כמה דקות
  • מרסקים למרקם חלק בעזרת מוט טחינה – אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מים רותחים
  • מגישים חם עם כף גרעיני דלעת וכפית שמן זרעי דלעת

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם