מרק של ירקות צלויים – תוספת העדשים והדגן מעשירים את המרק בחלבון מלא מהצומח
המרכיבים:
- 5 גזרים
- שורש פטרוזיליה
- שורש סלרי
- 4-5 יח' ארטישוק ירושלמי
- בצל לבן בינוני
- חצי קג' דלעת
- דלורית בינונית
- 2 קישואים
- זוקיני
- בטטה בינונית קלופה
- ראש שומר
- כוס עדשים אדומות
- כוס שיבולת שועל אינסטנט או כוס אורז
- שתי כפות שמן זית
- מלח
- מעט פלפל, כורכום או תבלין אחר על פי הטעם
להגשה:
זרעי דלעת ושמן זרעי דלעת
אופן ההכנה:
- בסיר גדול שמים את הגזרים, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי והארטישוק הירושלמי שמים כשני ליטר מים ומביאים לרתיחה
- לצליית הירקות:
בתבנית גדולה שמים ניר אפיה ומשמנים קלות
חוצים את הדלורית לאורך משמנים קלות בשמן זית ומניחים עם הקליפה כלפי מעלה
- חותכים את הבצל ושאר הירקות לקוביות או לטבעות גדולות משמנים ממליחים קלות ומסדרים לצד הדלורית.
- צולים בחום של 220oC עד שהירקות רכים ומעט מקורמלים
- מרוקנים הדלורית בעזרת כף ומעבירים לסיר שבו מתבשלים השורשים , מוסיפים את שאר הירקות הצלויים
- אם יש צורך מוסיפים מעט מים לכיסוי הירקות (אבל לא יותר מידי מים) מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך (הירק הקשה ביותר)
- מוסיפים את שיבולת השועל או האורז מכבים את האש ומקררים במשך כמה דקות
- מרסקים למרקם חלק בעזרת מוט טחינה – אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מים רותחים
- מגישים חם עם כף גרעיני דלעת וכפית שמן זרעי דלעת