מרכיבים:
- בצל יבש בינוני
- 3 גזרים
- שורש פטרוזיליה
- שורש סלרי
- קג' דלעת או חצי דלעת ולהשלים לקילו עם דלורית
- 2 קישואים או זוקיני
- בטטה בינונית
- פחית חלב או קרם קוקוס (תלוי בכמות השומן שרוצים)
- שמי ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- מלח
- מעט פלפל, שום כורכום או תבלין אחר על פי הטעם
- כמה כפות זרעי דלעת שעברו חימום קל על מחבת חמה
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות ושמים בסיר ענק
- מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש מאוד נמוכה עד לריכוך הגזר שהוא הירק הקשה מכולם
- כשהגזר רך מורידים מהאש ומשאירים כעשר דקות בטמפרטורת החדר
- בעזרת מוט ריסוק מרסקים את המרק למרקם רך וקטיפתי
- מחזירים לאש קטנה
- מוסיפים חלב קוקוס ,ג'ינג'ר מגורד מלח פלפל ותבלינים לפי הטעם
- מגישים חם מעט גרעיני דלעת
לשדרוג ניתן להוסיף בהגשה מעט כוסברה טרייה או כפית ממרח פסטו ולטפטף כמה טיפות שמן זית