מרק דלעת בחלב קוקוס עם נגיעות ג'ינג'ר

מרכיבים:

  • בצל יבש בינוני
  • 3 גזרים
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • קג' דלעת או חצי דלעת ולהשלים לקילו עם דלורית
  • 2 קישואים או זוקיני
  • בטטה בינונית
  • פחית חלב או קרם קוקוס (תלוי בכמות השומן שרוצים)
  • שמי ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
  • מלח
  • מעט פלפל, שום כורכום או תבלין אחר על פי הטעם
  • כמה כפות זרעי דלעת שעברו חימום קל על מחבת חמה

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות ושמים בסיר ענק
  • מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש מאוד נמוכה עד לריכוך הגזר שהוא הירק הקשה מכולם
  • כשהגזר רך מורידים מהאש ומשאירים כעשר דקות בטמפרטורת החדר
  • בעזרת מוט ריסוק מרסקים את המרק למרקם רך וקטיפתי
  • מחזירים לאש קטנה
  • מוסיפים חלב קוקוס ,ג'ינג'ר מגורד מלח פלפל ותבלינים לפי הטעם
  • מגישים חם מעט גרעיני דלעת

לשדרוג ניתן להוסיף בהגשה מעט כוסברה טרייה או כפית ממרח פסטו ולטפטף כמה טיפות שמן זית

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם