מרק דלעת בחלב קוקוס עם נגיעות ג'ינג'ר

מרכיבים:

  • בצל יבש בינוני
  • 3 גזרים
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • קג' דלעת או חצי דלעת ולהשלים לקילו עם דלורית
  • 2 קישואים או זוקיני
  • בטטה בינונית
  • פחית חלב או קרם קוקוס (תלוי בכמות השומן שרוצים)
  • שמי ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
  • מלח
  • מעט פלפל, שום כורכום או תבלין אחר על פי הטעם
  • כמה כפות זרעי דלעת שעברו חימום קל על מחבת חמה

אופן ההכנה:

  • חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות ושמים בסיר ענק
  • מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש מאוד נמוכה עד לריכוך הגזר שהוא הירק הקשה מכולם
  • כשהגזר רך מורידים מהאש ומשאירים כעשר דקות בטמפרטורת החדר
  • בעזרת מוט ריסוק מרסקים את המרק למרקם רך וקטיפתי
  • מחזירים לאש קטנה
  • מוסיפים חלב קוקוס ,ג'ינג'ר מגורד מלח פלפל ותבלינים לפי הטעם
  • מגישים חם מעט גרעיני דלעת

לשדרוג ניתן להוסיף בהגשה מעט כוסברה טרייה או כפית ממרח פסטו ולטפטף כמה טיפות שמן זית

חדשות ומבצעים

מתכונים מומלצים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם