גריסים עם גזר ועדשים

מתכון קל ומאוד בריא המבוסס על גריסים שהם דגן מלא עשיר בחלבון ודל בגלוטן. השילוב עם עדשים נותן חלבון מלא כך שמתאים גם לצמחונים שבמשפחה

מרכיבים:

  • כוס גריסים – להשרות למשך לילה במים קרים או שעתיים במים חמים
  • חצי בצל
  • שתי שיני שום
  • גזר מגורד
  • גבעול סלרי קצוץ
  • ארבע כפות עדשים (אפשר לערבב אדומות שחורות ירוקות)
  • תערובת תיבול לאורז מקסיקני או כל תערובת לטעמכם
  • חצי כפית כורכום ומעט תערובת לתבלין לקראי
  • כפית מלח
  • שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר כבד במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והגזר ומאדים למיצוי טעמים
  • מוסיפים את הגריסים ושלוש כוסות מים
  • מוסיפים את התיבול
  • מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש מאוד קטנה (משתמשים בספייסר אם צריך)
  • כשהמים נספגים מכבים את האש ומשאירים לנוח כחצי שעה

אני את השלב הראשון עושה במחבת ושאר השלבים בסיר אורז, מי שמכיר אותי יודע שאני ממש מכורה לסיר המדהים הזה שעושה כל בישול של דגן גריסים 2

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם