פריקי עם גזר ועדשים

מתכון קל ומאוד בריא המבוסס על פריקי שהיא למעשה חיטה ירוקה מעושנת. השילוב עם עדשים נותן חלבון מלא כך שמתאים גם לצמחונים שבמשפחה

מרכיבים:

  • כוס פריקי – לשטוף היטב במסננת להשרות כמה דקות ולשטוף שוב
  • חצי בצל
  • שתי שיני שום (לא חובה)
  • גזר מגורד
  • גבעול סלרי קצוץ
  • ארבע כפות עדשים (אפשר לערבב אדומות שחורות ירוקות)
  • חצי כפית כורכום או מעט פפריקה
  • כפית מלח
  • שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר כבד במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והגזר ומאדים למיצוי טעמים
  • מוסיפים את הגריסים וכוס וחצי מים
  • מוסיפים את התיבול
  • מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש מאוד קטנה (משתמשים בספייסר אם צריך)
  • כשהמים נספגים מכבים את האש ומשאירים לנוח כחצי שעה

 

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם