מתכון קל ומאוד בריא המבוסס על פריקי שהיא למעשה חיטה ירוקה מעושנת. השילוב עם עדשים נותן חלבון מלא כך שמתאים גם לצמחונים שבמשפחה
מרכיבים:
- כוס פריקי – לשטוף היטב במסננת להשרות כמה דקות ולשטוף שוב
- חצי בצל
- שתי שיני שום (לא חובה)
- גזר מגורד
- גבעול סלרי קצוץ
- ארבע כפות עדשים (אפשר לערבב אדומות שחורות ירוקות)
- חצי כפית כורכום או מעט פפריקה
- כפית מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר כבד במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והגזר ומאדים למיצוי טעמים
- מוסיפים את הגריסים וכוס וחצי מים
- מוסיפים את התיבול
- מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש מאוד קטנה (משתמשים בספייסר אם צריך)
- כשהמים נספגים מכבים את האש ומשאירים לנוח כחצי שעה