מרכיבים:
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2-3 שיני שום קצוץ או פרוס
- 4-5 אפונה טריה או קפואה (עדינה רגילה או אפונת שלג)
- 3 עגבניות מגורדות או 1/2 קופסת שימורים עגבניות מגורדת
- שמן זית
- פפריקה
- מלח
- פלפל
- תערובת עשבי תיבול איטלקית (אורגנו, טימין, בזיליקום)
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני לאדות את הבצל עד שנהיה שקוף
- להוסיף את השום ולאדות עוד כדקה
- להוסיף את האפונה ולאדות תוך ערבוב כ- 10 דקות
- להוסיף את העגבניות לתבל ולאדות עד שהתבשיל מתמזג
אפשר להוסיף פנימה כדורי בשר או נתחי/כדורי עוף
להגיש על אורז או קינואה