הדרך הכי קלה בריאה צבעונית וטעימה להגיש מגוון רחב של ירקות לארוח או לארוחה יומיומית
בוחרים 5-6 ירקות מהרשימה לפי העונה או החשק
מרכיבים:
- כרובית – חתוכה לפרחים
- קישוא (זוקיני, קישוא עגול….) רתוך לרבעים לאורך
- דלעת או דלורית – בפרוסות של ס"מ
- שומר – ברבעים לאורך
- בטטה – מקולפת וחתוכה לטבעות
- בצל סגול ענק – חצאי טבעות
- כרישה – החלק הלבן בלבד – לרבע לאורך
- סלק – לקלף ולפרוס לפרוסות של חצי ס"מ עובי
- תירס – פרוס לפרוסות של 3-4 שורות
- חציל – פרוסות לרוחב
- גמבה או פלפל אדום – רצועות עבות אם משתמשים בגמבה גדולה או שלם אם משתמשים בשושקה או במיני
- פטריות טריות (שמפיניון , פורטבלו, מיני פורטבלו)
- ארטישוק – מעט מקולף מהעלים הגשולים וחתוך לרבעים
- שום (ראש שום שלם שחותכים שני ס"מ עליונים או שיניים מקולפות)
לתיבול:
- שמן זית
- מלח גס
- אבקת שום, פלפל שחור ואבקת בצל או מונטריאול צ'יקן של מקורמיק
- תערובת עשבי תיבול מיובשים איטלקית (אורגנו, טימין בזיליקום )
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום הכי גבוה (אצלי זה 250 מעלות)
- מניחים במסודר את הירקות זה לצד זה לא מעורבבים , אני מפרידה צבעים כדי שהסלק לא יחתים את השאר
- מזליפים בנדיבות שמן זית (כרבע כוס לתבנית ברוחב תנור רגיל)
- מפזרים מלח גס
- מתבלים בנדיבות עם עשבי התיבול (ככפית לתבנית של תנור רגיל)
- מתבלים קלות עם תיבול של מקורמיק צ'יקן או עם פלפל שחור אבקת שום ואבקת בצל
- מכניסים לתנור רק כשהתנור מגיע לחום הרצוי
- אופים עד שהסלק רך או כשהירק הקשה ביותר רך
- אם הירקות רכים אם לא מושחמים אפשר לשית על מצב גריל לחמש דקות כדי לקבל השחמה נאה.