אנטיפסטי – ירקות בתנור

הדרך הכי קלה בריאה צבעונית וטעימה להגיש מגוון רחב של ירקות לארוח או לארוחה יומיומית

בוחרים 5-6 ירקות מהרשימה לפי העונה או החשק

מרכיבים:

  • כרובית – חתוכה לפרחים
  • קישוא (זוקיני, קישוא עגול….) רתוך לרבעים לאורך
  • דלעת או דלורית – בפרוסות של ס"מ
  • שומר – ברבעים לאורך
  • בטטה – מקולפת וחתוכה לטבעות
  • בצל סגול ענק – חצאי טבעות
  • כרישה – החלק הלבן בלבד – לרבע לאורך
  • סלק – לקלף ולפרוס לפרוסות של חצי ס"מ עובי
  • תירס – פרוס לפרוסות של 3-4 שורות
  • חציל – פרוסות לרוחב
  • גמבה או פלפל אדום – רצועות עבות אם משתמשים בגמבה גדולה או שלם אם משתמשים בשושקה או במיני
  • פטריות טריות (שמפיניון , פורטבלו, מיני פורטבלו)
  • ארטישוק – מעט מקולף מהעלים הגשולים וחתוך לרבעים
  • שום (ראש שום שלם שחותכים שני ס"מ עליונים או שיניים מקולפות)

 

לתיבול:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • אבקת שום, פלפל שחור ואבקת בצל או מונטריאול צ'יקן של מקורמיק
  • תערובת עשבי תיבול מיובשים איטלקית (אורגנו, טימין בזיליקום )

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום הכי גבוה (אצלי זה 250 מעלות)
  • מניחים במסודר את הירקות זה לצד זה לא מעורבבים , אני מפרידה צבעים כדי שהסלק לא יחתים את השאר
  • מזליפים בנדיבות שמן זית (כרבע כוס לתבנית ברוחב תנור רגיל)
  • מפזרים מלח גס
  • מתבלים בנדיבות עם עשבי התיבול (ככפית לתבנית של תנור רגיל)
  • מתבלים קלות עם תיבול של מקורמיק צ'יקן או עם פלפל שחור אבקת שום ואבקת בצל
  • מכניסים לתנור רק כשהתנור מגיע לחום הרצוי
  • אופים עד שהסלק רך או כשהירק הקשה ביותר רך
  • אם הירקות רכים אם לא מושחמים אפשר לשית על מצב גריל לחמש דקות כדי לקבל השחמה נאה.

 

 

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם