משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים למספר דקות, כאשר הן רכות מסננים ושוטפים במים קרים
מפרידים את כל עשבי התבלין לעלים בודדים ושמים בקערה
חותכים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים כתלות בגודל העגבנייה ומוסיפים לקערה
שורטים את קליפת המלפפונים במזלג ליצירת חריצים וחוצים את המלפפונים לאורכם. בעזרת כפית מוציאים את הגרעינים, פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות ומוסיפים לקערת הסלט
פורסים את הצ'ילי לטבעות (אם רוצים להפחית חריפות רצוי להימנע מהגרעינים) ומוסיפים גם כן לקערה
מוסיפים את האטריות לקערה (ניתן לחתוך/ לגזור אותך לאורך נעים לאכילה)
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת- טועמים ומתקנים אם צריך
שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב, מפזרים מעל למנה בוטנים קלויים ומגישים