אורז בר חגיגי עם קוקוס ודלעת

מרכיבים:

  • כוס אורז בסמטי
  • כוס תערובת אורז בר סוגת
  • 2 כוסות דלעת מגורדת
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • שתי כפות בצל מטוגן מיובש (להשיג בחנויות התבלינים)
  • 2 כפיות מלח
  • רבע כפית כורכום, רבע כפית תבלין Pumpkin Spice
  • 4 כוסות מים (אפשר להחליף כוס אחת בנוזל קוקוס או להוסיף שתי כפות קרם קוקוס)
  • שתי כפות חמוציות

לקישוט:  מקלות או פרוסות שקדים/ אגוזים . צנוברים

 

אופן ההכנה:

  • להשרות את תערובת אורז הבר במים רותחים לשעה ולסנן היטב
  • בסיר עם מכסה הנסגר היטב (או בסיר אורז) מטגנים את האורז הבסמטי בשמן קוקוס 2-3 דקות
  • מוסיפים את אורז הבר והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כדקה לפתיחת התבלינים
  • מוסיפים את הדלעת והקוקוס
  • מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה
  • מעבירים לאש מאוד נמוכה ומכסים
  • מבשלים עד שכל המים נספגו באורז, מכבים את האש ומשאירים לעוד כמה דקות בסיר סגור
  • מערבבים את האורז עם מזלג לאוורר
  • מוסיפים את ה"קישוטים" ומגישים

 

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם