אני מזמינה אתכם לסדנת דגים שכולה חוויה ולימוד במהלכה נבשל יחד ונכיר את רזי הדגים ואופן הכנתם סוגי הדגים וגם היתרונות והחסרונות של כל דג. בסדנה גם נלמד כיצד לבחור את הדג המתאים למתכון הרצוי באופן שיאפשר לנו לגוון בין הדגים השונים המצויים בשוק .
בסדנה נכין ארבע מנות שהן הבסיס לרוב המתכונים בעולם הקולינרי של הדגים:
מה בתכנית?
כשתגיעו, נצלול לתוך היכרות עמוקה עם עולם הדגים. נדבר על דגים בכלל ועל הדגים הישראלים בפרט, נלמד כיצד לבחור דגים למנות השונות, נלמד מה הם הדגים הבריאים לנו יותר ואילו "שווים" פחות. נלמד מה ניתן להכין ברמה טובה גם מדג קפוא ומה מחייב דג טרי. נלמד כמובן גם העל הערך התזונתי של הדגים השונים ועל חשיבותם לבריאותנו. נלמד אילו מאכלי דגים עלינו להכין טרי כאן ועכשיו ואילו מאכלים ניתן להכין מבעוד מועד. נדבר על מיתוסים שקשורים בדגים ונדבר על הפרסומים ה"מדעיים" הקשורים בעולם דגי המאכל אשר לפעמים ממש לא מחמיאים להם ונלמד מתי יש ומתי אין אמת בפרסום.
בסוף הסדנא נתיישב לאכול את כל מעשיי ידינו במנוחת לוחמים בידיעה שכבשנו יעד קולינרי חשוב בדרך למטבח הבריא.
הארוחה תהיה מורכבת מארבע מנות הדגים שנכין ותהיה מלווה בתוספות שנכין לכל מנה, תתכוננו , אתם תצאו מפוצצים!
בסדנאות הערב יוגש יין תואם, בסדנאות הבוקר משקה מרענן.
במהלך הסדנה תלווה אתכם חוברת מתכונים אישית אשר בה תוכלו להוסיף הערות במהלך הבישול על מנת שתוכלו לשחזר את המתכונים ואף לזרום ולהמציא כאלה משלכם.
מה בתפריט?
התפריט מורכב מארבע מנות שהן הבסיס לכל מאכלי הדגים:
מנה ראשונה הינה מנה המבוססת על דג נא – והיא מנה של סביצ'ה דג בעשבי תיבול רעננים שמתאים כפתיח לכל ארוחה ובמיוחד בימים החמים.
למנה שנייה נכין דג סלמון אבל בסגנון אסייתי מעניין המבוסס על מיסו יפני – הדג יוצא טעים ועדין שממש אי אפשר להפסיק לאכול.
המנה השלישית – תהיה מנה של קבב דגים המבושל ברוטב עדין , מעט חריף , זו המנה שאהובה במיוחד על הילדים שבחבורה.
למנה רביעית נעשה דג על הפלאנצ'ה – פשוט וקל אבל עסיסי וטעים.
לכל מנה גם נכין תוספת מדליקה אשר תתאים להגברת החוויה הקולינרית.
מה תקבלו?
היכרות חוויתית, מעניינת ומקיפה עם העולם הקולינרי של בישול דגים
ידע נרחב בכל הקשור לדגים הן מבחינה תזונתית והן בבחינת דרכי ההכנה.
בטחון להתמודד עם הכנה של המתכונים שנלמדו אבל לא רק, הידע שתלמדו יכין אתכם להתמודד עם כל צורות ההכנה המקובלות של דגים כך שתוכלו להכין כל מתכון באופן מדוייק ונכון.
מפגש עם אנשים חדשים, מתחומים שונים שמתרכזים יחד למפגש חווייתי בעל אופי קולינרי
תוכלו לרשום ולתעד את כל החוויה , אין מרכיבים "סודיים" אין טריקים ואין כלום ש"הכנתי מראש" את הכול נכין כולנו יחד לכדי חוויה אמיתית שתוכלו לשחזר לבד בבית.
בנוסף, כמובן שאי אפשר להפריד מהחוויה את היותי דר' לכימיה בהכשרתי , ובעבר גם ניהלתי את המעבדה לכימיה של מזון במשרד הבריאות ועוד מעבדות רבות בתחום הביוטכנולוגיה בארץ ובחו"ל. בשנים האחרונות אני משמשת כבודקת מקצועית לתחום הכימיה של המזון במעבדות שונות בארץ ועל כן חשופה לכל ה"פיקנטריה" והאמת מאחורי כל הפרסומים הכי עכשווית בנוגע לבטיחות ובריאות של מזון.
בנוסף להכשרתי בכימאית למדתי תזונה טבעית וצמחי מרפא במכללת רידמן ואני מנהלת כיום קליניקה לטיפול בעזרת תזונה וצמחי מרפא, כל אלו כמובן באים לכדי ביטוי בדגשים של הסדנה.