מזונות מונעי דלקת

 

ירקות:

עלים ירוקים: קייל גרגר נחלים סלרי פטרוזיליה נענע כוסברה תרד

נבטים ונבטוטים: נבטי ברוקולי, נבטי צנונית נבטי חמנייה, נבטי מאש, נבטוטי קטניות

מצלבים: קייל כרוב אדום ולבן ברוקולי כרובית כרוב ניצנים אנדיב

מכילי תרכובות גפרית: בצל שום כרישה עירית

ירקות שורש: בטטה ג'ינג'ר ארטישוק ירושלמי חזרת סלק ש.סלרי ש. פטרוזיליה

ירקות כתומים: גזר דלעת בטטה

ארטישוק

פירות:

כל הפירות הטריים בדגש על רימון, פירות יער גויאבה קיווי אננס פאפיה פירות הדר תותים

שומנים ומקורות שומן:

מזונות העשירים באומגה 3 בייחוד דגי ים צפוניים.

אגוזים וזרעים: אגוזי מלך, אגוזי ברזיל פשתן זרעי צ'יה שקדים אגוזי פקאן

שמן זית, שמן פשתן שמן אבוקדו שמן קוקוס

אבוקדו

תבלינים:

כורכום, פלפל שחור קינמון שום

מזונות על ואצות:

זרעי צ'יה, גוצי ברי, ספירולינה  כלורלה

דגנים וקטניות:

אורז מלא, קינואה, מאש, עדשים, כוסמין, שיפון

מזונות עשירים בפוליפנולים:

ירקות ירוקים כהים, ירקות בעלי צבע עז ,עלים ירוקים, כמו תרד, גרגיר הנחלים, פטרוזיליה

יין אדום

תה ירוק

תה שחור

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם