תבשיל שומר ודגים

מרכיבים:

  • חצי קילו של פילה דג לבחירה (דניס, בורי, אמנון, לברק…)
  • חמש עגבניות בשלות או קופסת עגבניות מרוסקות
  • שלושה שומרים פרוסים דק
  • כרישה פרוסה דק
  • חמש שיני שום פרוסות
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • קליפה מתפוז שלם
  • כורכום, זעפרן מלח ופלפל
  • שתי כוסות ציר ירקות
  • ליקר פרנו או עארק
  • שמן זית
  • חמאה:

אופן ההכנה

  • חורצים צלב בכל עגבניה וצולים בחום של 200 מעלות כשעה עד לריכוך
  • מאדים את השומר והכרישה והשום בשמן זית וחמאה עד לריכוך
  • קולפים את העגבניות האפויות ומוסיפים לשומר
  • מוסיפים רסק עגבניות
  • מוסיפים את קליפת התפוז לדקות בודדות לשם קבלת הארומה ומוציאים
  • מוסיפים זעפרן כורכום וממליחים בהתאם לצורך
  • מתבלים ומוסיפים את הדג והמשקה החריף האניסי
  • מבשלים כעשר דקות עד שהדג מבושל והאלכוהול מתנדף

מגישים עם פרוסת לחם עבה

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם