תבשיל עוף עם תפוחי אדמה וגזר

מרכיבים:

  • 1 ק"ג עוף (שוקיים/ כרעיים/ עוף מחולק/ פרגיות)
  • בצל גדול פרוס
  • שלושה תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים לאורכם (אפשר להחליף בקולורבי)
  • שלושה גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות בעובי של 2 ס"מ
  • שתי שיני שום פרוסות
  • שתי כפות שמן זית
  • כוס פסטה יבשה כגון פוזילי או רדירטורי

לרוטב:

  • רסק עגבניות קטן
  • כף תבלין גריל עוף, כפית פפריקה מעט פילפל שחור

אופן ההכנה:

  • בסיר רחב ושטוח שמים את שמן הזית ואת הבצל, על אש לא גבוהה מטגנים קלות עד לשקיפות
  • מוסיפים את תפוחי האדמה הגזרים והתבלינים לטיגון של כחמש דקות תוך ערבוב מתמיד עד לציפוי כל הירקות בתבלינים וצריבה קלה של הירקות
  • מוסיפים את העוף ומטגנים תוך ערבוב עוד כעשר דקות , יש לוודא כי העוף נצרב צכל צדדיו
  • מוסיפים שלוש כוסות מים ומבשלים עשרים דכות בסיר מכוסה , יש להקפיד על ערבוב מידי כמה דקות.
  • לאחר עשרים דקות מוסיפים רסק עגבניות ומתקנים את התיבול
  • מנמיכים את האש ובמידת הצורך מוסיפים מים עד לס"מ מעל לעוף והירקות ומוסיפים כוס פסטה יבשה אשר תספוג את עודף הנוזלים.
  • מבשלים עוד 15 דקות בסיר מכוסה ואש מאוד נמוכה.

אפשר גם להוסיף לתבשיל קולורבי, שורש פטרוזיליה, קישוא , אפונה ירוקה, שעועית ירוקה וכו'

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם