מרכיבים:
- 1 ק"ג עוף (שוקיים/ כרעיים/ עוף מחולק/ פרגיות)
- בצל גדול פרוס
- שלושה תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים לאורכם (אפשר להחליף בקולורבי)
- שלושה גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות בעובי של 2 ס"מ
- שתי שיני שום פרוסות
- שתי כפות שמן זית
- כוס פסטה יבשה כגון פוזילי או רדירטורי
לרוטב:
- רסק עגבניות קטן
- כף תבלין גריל עוף, כפית פפריקה מעט פילפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר רחב ושטוח שמים את שמן הזית ואת הבצל, על אש לא גבוהה מטגנים קלות עד לשקיפות
- מוסיפים את תפוחי האדמה הגזרים והתבלינים לטיגון של כחמש דקות תוך ערבוב מתמיד עד לציפוי כל הירקות בתבלינים וצריבה קלה של הירקות
- מוסיפים את העוף ומטגנים תוך ערבוב עוד כעשר דקות , יש לוודא כי העוף נצרב צכל צדדיו
- מוסיפים שלוש כוסות מים ומבשלים עשרים דכות בסיר מכוסה , יש להקפיד על ערבוב מידי כמה דקות.
- לאחר עשרים דקות מוסיפים רסק עגבניות ומתקנים את התיבול
- מנמיכים את האש ובמידת הצורך מוסיפים מים עד לס"מ מעל לעוף והירקות ומוסיפים כוס פסטה יבשה אשר תספוג את עודף הנוזלים.
- מבשלים עוד 15 דקות בסיר מכוסה ואש מאוד נמוכה.
אפשר גם להוסיף לתבשיל קולורבי, שורש פטרוזיליה, קישוא , אפונה ירוקה, שעועית ירוקה וכו'