מרכיבים:
- 1 ק"ג נתחי עוף מנוקים משומן ועור (שוקיים, ירכיים, פרגיות או עוף מחולק)
- בצל
- שתי שיני שום
- 2 יחידות של בטטה חתוכות לטבעות עבות (אפשר להמיר בגזר)
- כוס אפונה ירוקה קפואה (אפשר להמיר בשעועית קפואה)
- 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
- שתי כוסות מים (אפשר להמיר בחלב קוקוס)
- חצי כפית קארי (אבקה או משחה)
- חצי כפי כורכום
- מעט ג'ינג'ר מגורד
- מעט זרעי כוסברה ו/ או זרעי כמון טחונים
- כפית מלח ומעט פלפל
- צרור כוסברה קצוצה להגשה
אופן הכנה:
- מטגנים קלות את הבצל בשמן זית או בשמן קוקוס מוסיפים את השום ומיד מוסיפים את הכתומים (הגזר או הבטטה) ומטגנים כמה דקות
- מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מספר דקות נוספות עד שמלבין מכל הצדדים
- מוסיפים את הקפואים הירוקים ומבשלים עד שהטמפרטורה של התבשיל מגיעה כמעט לרתיחה.
- מוסיפים את הקארי, מלח, פלפל זרעי כוסברה כמון וג'ינג'ר ומערבבים היטב את התבלינים עם הירקות והעוף עד שהכול נצבע בצהוב וריח התיבול מודגש, יש לעבוד עם אש נמוכה כדי לא לשרוף את התבלינים
- מוסיפים את הנוזלים (מים או חלב קוקוס), מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד את האש
- מבשלים על אש מאוד קטנה כ – 20 דקות או עד שהגזר רך
מגישים עם כוסברה טרייה קצוצה מלמעלה.