תבשיל בורגול וסלק

 תבשיל בורגול וסלק

חם, קר או פושר, כתוספת,או כארוחה קלה בפני עצמה עם יוגורט עיזים או ליד טחינה ניתן גם להוסיף קוביות טופו

 

מרכיבים:

  • בצל גדול חתוך קטן
  • 1 שן שום קצוצה קטן
  • 2 סלקים לא גדולים מגוררים בפומפייה דקה
  • 1 1/2 כוסות בורגול עבה
  • 2 1/2 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית + 1 כף לתיבול הסופי
  • מיץ מתפוז סחוט טרי
  • חופן עלי שום ירוק קצוצים
  • עלים מ-3 בצלים ירוקים קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • עלים מ-2 גבעולי נענע, קצוצים
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • מלח גס
  • יוגורט צאן או שמנת חמוצה להגשה

 

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן זית בסיר כבד, מעל להבה בינונית. מוסיפים בצל ומניחים לו להתאדות מבלי להזהיב. מערבבים מדי פעם. מוסיפים שום ומאדים חצי דקה. מוסיפים סלק מגורר ומאדים תוך ערבוב 2-3 דקות.
  • מוסיפים בורגול ומערבבים כך שכל הבורגול נצבע בוורוד של הסלק. מוסיפים מיץ של תפוז ומערבבים. מוסיפים מים רותחים. מערבבים ומחזירים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה. מבשלים כמה דקות עד לספיגה מלאה של המים.
  • מורידים מהאש ומניחים לסיר לעמוד מכוסה מבלי לפתוח אותו 15 דקות או יותר. טועמים. הבורגול אמור להיות רך אבל נגיס ולא דייסתי. אם הבורגול קשה מדי מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומחכים 10 דקות נוספות.
  • מעבירים את תערובת הבורגול והסלק לקערה גדולה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים מיץ וקליפת לימון מגוררת, חומץ יין, 1 כף שמן זית, עלי שום ירוק אם יש, בצל ירוק, פטרוזיליה, נענע ומלח. מגישים בטמפרטורת החדר עם כף גדושה של יוגורט צאן או שמנת חמוצה מעל.
  • אפשר לשמור כמה ימים במקרר ולאכול חם, קר או איך שמתחשק.

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם