מרכיבים:
- 200-300 גר שווארמה הודו נקבה
- ראש כרובית
- 3 בצלים
- 3 כפות שמן לטיגון
- כף מלח
- שתי כפות תבלין שווארמה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח וכשהמים רותחים מכניסים לסיר ראש כרובית שלם שטוף היטב ומנוקה מעלים.
- מבשלים דקות ספורות עד שהכרובית מתרככת מעט אבל עדיין לא רכה מידי. מוציאים את הכרובית למסננת ומשאירים להתקרר. כשהכרובית התקררה פורסים לפרוסות דקות.
- חותכים את הבצל לרצועות דקיקות ומטגנים במחבת גדולה לפחות עשר דקות על אש נמוכה מאוד עד שמתקרמל. חשוב לשמור על להבה נמוכה ולערבב תדירות על מנת למנוע חריכה של הבצל. בצל חרוך הוא קשה ומר בעוד בצל מקורמל הוא נימוח ומתוק.
- בזמן שהבצל מתקרמל לו לאיטו פרסו את נתח ההודו לפרוסות דקות וקטנות בגודל של כ 1X2 סמ. אם נתח ההודו קפוא אל תפשירו את הנתח ופרסו אותו לפרוסות קטנות ודקיקות בעודו קפוא ואז החיתוך יהיה מושלם.
- מוציאים את הבצל המקורמל לקערה ובאותו השמן אשר שימש לטיגון הבצל מקפיצים את נתחי ההודו. כשההודו כבר קיבל בישול ראשוני וכל הורדרדות של הבשר הנא נעלמה מוסיפים את הכרובית ואת תבלין השווארמה בהקפצה ותוך ערבוב מתמיד. לאחר שנראה שהבשר והבצל מצופים לגמרי בתבלין והתמזגו לכדי ישות אחת מוסיפים את הבצל ומקפיצים ביחד לדקה נוספת.
אפשר להגיש עם טחינה, סלט קצוץ דק של עגבניה מלפפון בצל ועשבי תיבול ופלפל כבוש חריף