קציצות קישואים ואגוזים

קציצות מלאות בהפתעות, בריאות לא מטוגנות. טעימות מעבר למצופה והכי חשוב לא משמינות!
מכילות חלבון אומגה 3 והמון סיבים
אפשר כמובן להחליף את הגבינה לטופו לקציצות לא חלביות
למצרכים:
1 כרישה (לוף, פרסה) חתוכה לחתיכות קטנות
1 חתיכה יפה של דלעת מגורדת בפומפייה גסה
2 קישואים או זוקיני (לא מקולפים אך שטופים) מגורדים על פומפייה גסה
1 בטטה מגורדת על פומפייה גסה
1 קוביה של גבינת פטה/בולגרית 5% מגורדת
2-3 ביצים לפי כמות הירק
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שיבולת שועל אינסטנט
מס’ גבעולים של שמיר קצוץ קטן (הכותבת המקורית המליצה שלא לוותר כי נותן טעם וריח מדהים אני לא אוהבת שמיר אז שמה כוסברה)
5 כפות אגוזי מלך קצוצים (נותן טעם וקראנץ’ מדהים)
מעט מלח (לא הרבה כי יש את הגבינה המלוחה)
להכנה:
1. אחרי כל ההכנות (החיתוך והגירוד) של הירקות שמים בקערה.
2. מוסיפים את פירורי הלחם שיבולת השועל והביצים ומערבבים היטב!
3. מניחים קציצות בגודל של כף כל אחת על נייר אפיה משומן קלות
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 – 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות (עד שיזהיבו)
כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לחטוף מהתבנית
מתכון מקורי של אלונה זוהר – סלונה 15.7.14

חדשות ומבצעים

מתכונים מומלצים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם