קציצות מבושלות בתרד

 

רוטב חמצמץ שהולך מצויין עם אורז לבן

מרכיבים:

לקציצות:

  • חצי קילו עוף או הודו טחונים (אפשר לערבב) או פילה דג טחון
  • ביצה
  • 1-2 כפות שיבולת שועל אינסטנט
  • חופן ענק של כוסברה או פטרוזיליה
  • שתי שיני שום כתוש
  • מלח פלפל כורכום קרי

לתבשיל התרד:

  • שלוש שיני שום חתוך לטבעות
  • 200 גרם תרד או צרור מנגולד
  • קישוא חתוך לטבעות דקות
  • חתיכת דלעת
  • ארבע כפות גרגירי חומוס מבושל
  • מלח פלפל כורכום
  • מיץ מחצי לימון
  • כוס מים
  • כפית שמן זית

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את הבשר הטחון עם ביצה ושיבולת שועל, להוסיף מלח  ופלפל, אפשר להוסיף מעט אבקת שום ולטבל לפי הטעם במלח פלפל וכמון (לזכור שאים מדובר בעוף או הודו מוכשרים בד"כ אין צורך להוסיף מלח

בסיר רחב, לטגן את הבצל והשום (להיזהר לא לשרוף את השום), כשבצל נהיה שקוף להוסיף קישוא, כשמתרכך להוסיף את התרד ולאדות עד שמתרכך. להוסיף את החומוס

להוסיף מיץ מחצי לימון תבלינים וכוס מים ולהביא לרתיחה.

לבדוק טעם ולשפר תיבול

ליצור קציצות מהתערובת

ליצור בעזרת ידים רטובות כדורים ולהכניס לאט לציר הרותח .

לבשל כעשר דקות נוספות.

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם