את המתכון הבא ניתן להכין מפילה דג או מקציצות דגים
ניתן להשתמש במגוון דגים כגון דניס, לברק, מוסר ים , בורי, אמנון וכו'
מרכיבים:
1/2 ק"ג פילה דג לבן או תערובת דגים טחונים גס
- -4 שיני שום קצוצות דק
- -1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- -2 ביצים
- -חופן כוסברה קצוצה דק
- -מלח
- -פלפל שחור
לרוטב:
- -2 כפות שמן זית
- -3-4 שיני שום
- -2 גמבות גדולות חתוכות לרצועות דקיקות
- -כף רסק עגבניות
- -כוס גרגירי חומוס קפואים (או משימורים)
- -כף ממרח פלפל צ'ומה
- -כמון
- -מלח
- -פלפל
- -מים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ'ילי כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, פלפל צ'ומה, כמון ומלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת
- מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הגמבות
- אם בוחרים לעשות קציצות דגים מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אגוז מלך
- מכניסים לציר הרותח את הקציצות או את פילה הדג
- מוסיפים גרגרי חומוס ומנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כרבע שעה
- מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים