חריימה – דגים בפלפלים וחומוס בסגנון מרוקאי

את המתכון הבא ניתן להכין מפילה דג או מקציצות דגים

ניתן להשתמש במגוון דגים כגון דניס, לברק, מוסר ים , בורי, אמנון וכו'

מרכיבים:

1/2  ק"ג פילה דג לבן או תערובת דגים טחונים גס

  • -4 שיני שום קצוצות דק
  • -1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • -2 ביצים
  • -חופן כוסברה קצוצה דק
  • -מלח
  • -פלפל שחור

לרוטב:

  • -2 כפות שמן זית
  • -3-4 שיני שום
  • -2 גמבות גדולות חתוכות לרצועות דקיקות
  • -כף רסק עגבניות
  • -כוס גרגירי חומוס קפואים (או משימורים)
  • -כף ממרח פלפל צ'ומה
  • -כמון
  • -מלח
  • -פלפל
  • -מים

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים שום, פלפל אדום וצ'ילי כ-2 דקות. מוסיפים רסק עגבניות, פלפל צ'ומה, כמון ומלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת
  • מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הגמבות
  • אם בוחרים לעשות קציצות דגים מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אגוז מלך
  • מכניסים לציר הרותח את הקציצות או את פילה הדג
  • מוסיפים גרגרי חומוס ומנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כרבע שעה
  • מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם