מגוון פטריות טריות: שמפניון, פורטבלו, שימאגי, יער…
תערובת פטריות מיובשות
טימין יבש או טרי
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
משרים בכוס מים רותחים שתי כפות של תערובת הפטריות היבשה למשך עשר דקות. מסננים וקוצצים דק מאוד היות והמרקם של הפטריות צמיגי.
(אם מבשלים את הקינואה במיוחד לתבשיל זה ניתן להשתמש במי ההשריה של הפטריות כחלק ממי בישול הקינואה)
פורסים את הפטריות ומטגנים אותן עם הטימין ומעט מלח ופלפל שחור בשמן זית עד שמשחימות. מוסיפים את הפטריות המיובשות הקצוצות ומערבבים.
מאחדים את הפטריות עם הקינואה בעודה חמה ונותנים לתבשיל לשבת מספר דקות