עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל

מרכיבים:

  • 1 כוס  קמח
  • חצי כפית קינמון טחון
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט כפית מלח
  • כוס סוכר חום בהיר (סוכר דמררה)
  • 50 גרם שמן קוקוס
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
  • 1 כוס צימוקים / אגוזים/ שברי שוקולד

 

אופן ההכנה:

  • מנפים לקערה את הקמח (מטרת הניפוי לאוורר את הקמח), קינמון והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את שמן הקוקוס עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומחית/תמצית וניל ומערבלים מעט. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג בבצק. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שנוצר בצק אחיד.
  • מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים עד לפיזור אחיד.
  • לבסוף מוסיפים את הצימוקים/ האגוזים/ השוקולד ומערבלים שוב.
  • מעבירים את הבצק לקירור לכחצי שעה
  • מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה (או בידיים) יוצרים מהבצק כ-25 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים את הכדורים מעט בעזרת אצבעות כף היד.
  • אופים כ-15 דקות ב 180 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות בבסיסן. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם