עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל

מרכיבים:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף (7 גרם) קינמון טחון
  • 5 כפיות (7 גרם) סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (סוכר דמררה)
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 50 גרם שמן קוקוס
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
  • 1 כוס (150 גרם) צימוקים כהים

 

אופן ההכנה:

  • מנפים לקערה את הקמח (מטרת הניפוי לאוורר את הקמח), קינמון והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את השמן קוקוס עם שני סוגי הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומחית/תמצית וניל ומערבלים מעט. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג בבצק. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שנוצר בצק אחיד.
  • מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים עד לפיזור אחיד.
  • לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים שוב קצרות. מעבירים את הבצק לקירור לכחצי שעה
  • מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה (או בידיים) יוצרים מהבצק כ-25 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים את הכדורים מעט בעזרת אצבעות כף היד.
  • אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בבסיסן. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם