סלט קישואים במיסו

מרכיבים

  • 5 קישואים – אפשר מכל זן שיש זמין (עגולים, זוקיני, כתומים, ירוקים בהירים…)
  • כף שמן זית
  • מעט מלח גס

 

לרוטב:

  • 2 כפות מיסו
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מעט פלפל חריף
  • 2 כפות סויה
  • ½ כוס חומץ אורז
  • ¼ כוס סילאן או דבש או צ'ילי מתוק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף שמן שומשום

 

להגשה:

  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק (בעיקר החלק הלבן אבל גם מעט מהירוק)
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מעל עלי בייבי או עלי רוקט
  • שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל
  • כף שומשום קלוי

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם או ל 8 פלחים אם הקישואים עגולים
  • שמים בתבנית חסינת אש ומשמנים במעט שמן זית
  • אופים בחום גבוה מאוד עד שמשחימים (אפשר גם לקלות על האש)
  • מערבבים את חומרי הרוטב בסיר קטן ומחממים על למצב של כמעט רתיחה
  • יוצקים את הרוטב על הקישואים האפויים
  • מכינים מעין סלט קטן מכל המרכיבים המצויים בסעיף ההגשה
  • מסדרים את הקישואים בצלחת ושמים מעליהם את הסלט

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם