סלט עשיר של קינואה וירקות

מרכיבים:

לקינואה

  • כוס קינואה
  • ליטר מים
  • מלח
  • שמן זית

לירקות

  • בצל סגול או לבן קצוץ
  • 2 כוסות של ירקות קצוצות לקוביות קטנות: (אפשר לבחור ירקות מהרשימה):
    • בטטה
    • גזר
    • סלרי
    • קישוא
    • כרובית
    • אפונה ירוקה קפואה
    • פול ירוק קפוא
    • ברוקולי
    • פטריות
    • תירס
    • דלעת
    • עגבניה
  • כוס גרעיני חומוס
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח ומעט פלפל
  • אבקת שום , כורכום, קארי

לרוטב הסלט

  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס מיץ לימון
  • כף לימון כבוש קצוץ
  • חופן עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (שמיר, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה)

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הקינואה במים שמן ומלח עד ל"אל-דנטה", הבישול מהיר אז יש לערבב מידי פעם ולהקפיד שלא תתבשל יתר על המידה .
  • מעבירים למסננת ושוטפים היטב בהרבה מים
  • משאירים במסננת שכל המים יגרו מהקינואה
  • במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצל ומוסיפים את הירקות על פי סדר הקשיות, את הירקות הקפואים מוסיפים רק בסוף
  • מוסיפים את תיבול, שום כורכום, קארי, מלח, פלפל ומערבבים
  • מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב
  • מוסיפים כוס מים וממשיכים לערבב עד שהמים יספגו , עד לשלב זה ניתן להכין מראש
  • מוסיפים את רוטב הסלט ומגישים עם עמבה או פסטו כוסברה חריף

חדשות ומבצעים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם