סלט עדשים שחורות ובטטה

מרכיבים:

  • כוס עדשים שחורות
  • בצל סגול
  • 2 בטטה חתוכות לקוביות
  • כף סוכר חום
  • שתי כפות שמן זית
  • חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים כוס עדשים שחורות קטנות בהרבה מים במשך כרבע שעה. מקפידים להשאיר לעדשים נגיסה שלא ימסו ויהיו עיסה (אל דנטה). מסננים שוטפים היטב במים קרים ומשאירים במסננת לייבוש
  • במחבת מטגנים בשמן זית בצל סגול וכאשר נהיה שקוף זורים עליו כף סוכר חום חצי כוס חומץ בלסמי ורבע כוס חומץ בן יין וממשיכים לצמצם עוד כרבע שעה .
  • מאדים קוביות בטטה בסיר אידוי עד לריכוך (לוקח שתי דקות)
  • מחברים לעדשים ומוסיפים בצל פלפל שחור מלח מתקנים תיבול עם חומץ בלסמי

 

 

*סלט עשיר ומלא קלוריות – להגיש ככוס ממנו על הר של חסה

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם