מרכיבים:
- כוס עדשים שחורות
- בצל סגול
- 2 בטטה חתוכות לקוביות
- כף סוכר חום
- שתי כפות שמן זית
- חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
- מבשלים כוס עדשים שחורות קטנות בהרבה מים במשך כרבע שעה. מקפידים להשאיר לעדשים נגיסה שלא ימסו ויהיו עיסה (אל דנטה). מסננים שוטפים היטב במים קרים ומשאירים במסננת לייבוש
- במחבת מטגנים בשמן זית בצל סגול וכאשר נהיה שקוף זורים עליו כף סוכר חום חצי כוס חומץ בלסמי ורבע כוס חומץ בן יין וממשיכים לצמצם עוד כרבע שעה .
- מאדים קוביות בטטה בסיר אידוי עד לריכוך (לוקח שתי דקות)
- מחברים לעדשים ומוסיפים בצל פלפל שחור מלח מתקנים תיבול עם חומץ בלסמי
*סלט עשיר ומלא קלוריות – להגיש ככוס ממנו על הר של חסה