מרק פטריות וגריסים

מרכיבים:

  • בצל קצוץ
  • סלסלה של פטריות שמפניון פרוסות
  • סלסילת מיני פורטבלו פרוסות
  • 2 סלסלות של פטריות שימאגי לבנות / חומות – רק להוריד את החלק התחתון המחבר בניהן
  • 3 פטריות שיטאקי מיובשות או שתי כפות תערובת פטריות מיובשות
  • כוס עדשים אדומות
  • כוס גריסי פנינה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  • משרים את פטריות השיטאקי או הפטריות המיובשות במים רותחים ל- 20 דקות
  • בסיר גדול מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנעשה שקוף
  • מוסיפים את הפטריות הטריות ומאדים מספר דקות עד שהפטריות מגירות נוזלים ומפרישות טעמים אבל אין להשחים אותן, הפטריות צריכות להשאר רכות ועסיסיות
  • קוצצים מאוד דק את פטריות המושרות ומוסיפים לסיר עם מי ההשריה (המכילים טעם ייחודי ועז)
  • מוסיפים כארבעה ליטר מים, העדשים וגריסי הפנינה
  • מביאים לרתיחה, מסלקים את הקצף שנוצר ומנמיכים את האש לאש קטנה מאוד ומבשלים כשעה תוך ערבוב מתמיד.
  • מוסיפים מים אם צריך אולם יש לוודא שהמרק לא יהיה דליל מידי
  • מוסיפים פלפל ומלח
  • מגישים עם פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום

 

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם