המתכון פורסם לראשונה באתר טעימאוד, המרק מכיל מגוון ירקות , ניתן לוותר או לגוון לפי המצאי ולפי העדפת בני המשפחה.
אם רוצים ליהנות מהמרק במשך מספר ימים רצוי לא להוסיף פסטה היות והפסטה סופגת את כל הנוזלים של המרק.
מרכיבים:
- בצל- גדול קצוץ דק
- שתי שיני שום פרוסות
- שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 3 גבעולי סלרי -עם העלים
- 1 כרישה חתוכה לאורך ואז לפרוסות דקות
- רבע כרוב לבן ברצועות דקות
- תפוח אדמה חתוך קוביות קטנות
- כוס שעועית ירוקה קפואה חתוכה לחתיכות של כשני ס"מ
- כוס אפונה ירוקה קפואה
- 2 קישואים עדיף מסוג זוקיני (הירוקים כהים) חתוכים לקוביות קטנות
- כוס שעועית לבנה – מבושלת – כוס (אפשר אדומה שחורה או לבנה אפשר קפואה או מקופסת שימורים אפילו במיץ עגבניות)
- מספר פרחי ברוקולי
- 4-5 פטריות שמפניון או מיני פורטבלו בפרוסות דקות
- 3-4 עלי מנגולד -(אפשר להחליף בעלי קייל או תרד)
- 5 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות (אפשר להחליף בעגבניות קצוצות מקופסת שימורים)
- כוס פסטה יבשה (אפשר נטולת גלוטן)
- 2 גבעולי טימין
- מספר עלי אורגנו טרי
- 4-5 עלי בזיליקום טרי
- קופסה קטנה רסק עגבניות
- מלח – לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
- שמן זית
- מים לפי הצורך
- פרמאג'ן מגורד להגשה
הוראות הכנה:
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף ומוסיפים את השום וכל ירקות השורש (גזר, שורש פטרוזיליה, גבעולי הסלרי ללא העלים)
- אחרי כמה דקות של טיגון מוסיפים את שאר הירקות לפי הסדר שהם מופיעים ברשימת המצרכים ומקפיצים. אם משתמשים בירק קפוא מוסיפים אותו ממש בסוף.
- מוסיפים את השעועית היבשה.
- מוסיפים מים לכיסוי הירקות ועוד כמה ס״מ.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת עשבי התיבול.
- מביאים לרתיחה.
- מורידים לאש בינונית נמוכה (שיישאר בעבוע קל) ומבשלים עד שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק, מתרכך (בערך 35-40 דקות).
- מסירים במהלך הבישול קצף אם נוצר. מתקנים טעמים ומוסיפים מים אם יש צורך
- מוסיפים את הפסטה ואת עלי הסלרי ומבשלים עוד כמה דקות – עד שהפסטה מוכנה.
זהו! מוכן! מומלץ להגיש עם מעט פרמז׳ן מגורד.