מרק מינסטרונה

המתכון פורסם לראשונה באתר טעימאוד, המרק מכיל מגוון ירקות , ניתן לוותר או לגוון לפי המצאי ולפי העדפת בני המשפחה.

אם רוצים ליהנות מהמרק במשך מספר ימים רצוי לא להוסיף פסטה היות והפסטה סופגת את כל הנוזלים של המרק.

מרכיבים:

  • בצל- גדול קצוץ דק
  • שתי שיני שום פרוסות
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי -עם העלים
  • 1 כרישה חתוכה לאורך ואז לפרוסות דקות
  • רבע כרוב לבן  ברצועות דקות
  • תפוח אדמה חתוך קוביות קטנות
  • כוס שעועית ירוקה קפואה חתוכה לחתיכות של כשני ס"מ
  • כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 2 קישואים עדיף מסוג זוקיני (הירוקים כהים) חתוכים לקוביות קטנות
  • כוס שעועית לבנה – מבושלת – כוס (אפשר אדומה שחורה או לבנה אפשר קפואה או מקופסת שימורים אפילו במיץ עגבניות)
  • מספר פרחי ברוקולי
  • 4-5 פטריות שמפניון או מיני פורטבלו בפרוסות דקות
  • 3-4 עלי מנגולד -(אפשר להחליף בעלי קייל או תרד)
  • 5 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות (אפשר להחליף בעגבניות קצוצות מקופסת שימורים)
  • כוס פסטה יבשה (אפשר נטולת גלוטן)
  • 2 גבעולי טימין
  • מספר עלי אורגנו טרי
  • 4-5 עלי בזיליקום טרי
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • מלח – לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
  • שמן זית
  • מים לפי הצורך
  • פרמאג'ן מגורד להגשה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים בסיר גדול את שמן הזית.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף ומוסיפים את השום וכל ירקות השורש (גזר, שורש פטרוזיליה, גבעולי הסלרי ללא העלים)
  • אחרי כמה דקות של טיגון מוסיפים את שאר הירקות לפי הסדר שהם מופיעים ברשימת המצרכים ומקפיצים. אם משתמשים בירק קפוא מוסיפים אותו ממש בסוף.
  • מוסיפים את השעועית היבשה.
  • מוסיפים מים לכיסוי הירקות ועוד כמה ס״מ.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת עשבי התיבול.
  • מביאים לרתיחה.
  • מורידים לאש בינונית נמוכה (שיישאר בעבוע קל) ומבשלים עד שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק, מתרכך (בערך 35-40 דקות).
  • מסירים במהלך הבישול קצף אם נוצר. מתקנים טעמים ומוסיפים מים אם יש צורך
  • מוסיפים את הפסטה ואת עלי הסלרי ומבשלים עוד כמה דקות – עד שהפסטה מוכנה.

זהו! מוכן! מומלץ להגיש עם מעט פרמז׳ן מגורד.

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם