מרכיבים:
ל-4 מנות
- 4-5 עגבניות גדולות בשלות אדומות חלוטות וקלופות חתוכות לרבעים
- 1 מלפפון גדול חתוך לרבעים
- 1 פלפל אדום מנוקה, חתוך גס
- כוס גרעיני תירס קפוא שהופשר על ידי השריה במים חמים וסונן
- 2 שיני שום קלופות
- 1/2 1 1 כוס מים קרים
- 3 כפות שמן זית
- כמב עלים של בזיליקום, טימין, אורגנו….
- מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
- קורט סוכר
להגשה:
- 1/2 כוס בצל סגול חתוך לקוביות
- 1 כוס קוביות קטנטנות של מלפפונים
- 1 כוס קוביות קטנטנות של פלפלים בצבעים מעורבים
- 4 מקלות סלרי
- גרעיני תירס
- שתי כפות שמן זית
- מעט פלפל שחור טחון טרי
- עשבי תיבול טריים קצוצים
אופן הכנה:
- בבלנדר מרסקים את כל מרכיבי המרק, טועמים ומשפרים תיבול
- מסדרים את התירס וקוביות הבצל המלפפון והפלפלים בצלוחיות הגשה
- מחלקים את המרק לארבע כוסות ובכל כוס שמים גם מקל סלרי
- מפזרים את עשבי התיבול על המרק
מגישים לצד הצלוחיות המכילות את התוספות