מרכיבים:
- 350 גרם בטטות קלופה ומגוררת גס על פומפייה או בדיסקית גרור של מעבד מזון
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 100 גרם גבינת עזים רכה (גד עז) או טופו
- 2 כפות גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 4 כפות בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות
- מניחים כף מהתערובת במרווחים שווים. משטיחים לצורת לביבה עגולה ושטוחה.
- אופים 10-15 דקות או עד השחמה קלה בצדה התחתון של הלביבה.
- בעזרת מרית הופכים לצד השני ואופים חמש דקות נוספות.
מגישים חם לצד שמנת חמוצה ובצל ירוק או עם טחינה גולמית ומעט סילאן