מרכיבים:
- 3 כוסות עדשי קוויאר שחורות (אפשר גם להשתמש בעדשים ירוקות/ חומות אבל לא בכתומות)
- 3 כוסות של כרובית מגוררת לפרורים (בפומפייה או במעבד מזון)
- צרור גדול של עלי רוקט חתוכים גס
- ½ צרור תערובת עשבי תיבול לפי הטעם: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום
- מיץ מלימון שלם
- שמן זית
- מלח
לקישוט:
אפשר להוסיף גרגרי רימון, חמוציות או שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים בהרבה מים כרבע שעה עד לריכוך- מצב "אל דנטה" (אין צורך להשרות)
- מעבירים למסננת ושוטפים בהרבה מים קרים, מסננים היטב
- מאחדים בקערה את כל המרכיבים- עדשים, כרובית, רוקט ועשבי תיבול
- מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח
- מפזרים את הקישוטים הנבחרים