Slide background
Slide background
Slide background

חמין

מתכון מנצח טעים וקל הכנה לתבשיל הכי יהודי שיש

המרכיבים:

  • בצל יבש גדול
  • חצי קילו בשר לבישול ארוך , רצוי מעט שמן חתוך לקוביות לחמין
  • עצם מח (אני משתמשת בכמה פרוסות של אוסובוקו אשר נותן מענה לבשר ועצם ביחידה אחת)
  • שש שוקי עוף
  • כוס וחצי שעועית יבשה או שלוש כוסות שעועית קפואה של סנפרוסט. ניתן להשתמש בשעועית לבנה, מנומרת, אדומה או שילוב שלהם
  • כוס וחצי חיטה
  • חמישה תפוחי אדמה קלופים
  • כף סוכר
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • שתי כפות שמן זית
  • שלוש כפות סילאן או שלושה תמרים
  • מלח
  • שש ביצים
  • מעיים (קישקע) – ניתן לקנות קפוא בכל סופר – להפשיר לפני השימוש.

אופן ההכנה:

  • השריית הקטנייה – אם משתמשים שעועית יבשה יש לדאוג להשרותה לפחות 12 שעות במים קרים בהם יש להחליף את המים מידי כמה שעות. רצוי להשרות כיממה לתוצאה מיטבית.
    ניתן לקצר את התהליך על ידי השרייה קצרה בהרבה במים רותחים עם כפית אבקת אפיה. יש להחליף את המים במים רותחים חדשים אחרי חצי שעה וגם להם להוסיף כפית אבקת אפייה .
    בסוף ההשריה יש להעביר למסננת ולשטוף היטב את הקטניות במים קרים תחת ברז
  • מחממים את השמן בסיר יציקה (או סיר כבד שאפשר להכניס לתנור)
  • חותכים את הבצל לרבעים ומאדים שתי דקות בשתי כפות שמן
  • מוסיפים כף הסוכר ומשיכים לאדות עד שהבצל משחים קלות
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפיכה מתמידה עד לסגירה אשר מתבטאת בכך שהוא משנה את צבעו מכל הצדדים.
  • מוסיפים את העוף ומטגנים גם את העוף תוך ערבוב עד שמלבין מכל הצדדים
  • מטבלים היטב בפפריקה אדומה, כמון מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  • עכשיו מתחילים להנדס את החמין:
  • מסדרים את הבשר והעוף באמצע הסיר, בצד אחד מסדרים שעועית ובצד השני חיטה.
  • משבצים את תפוחי האדמה והביצים
  • שמים מעל את הסילאן או התמרים
  • מניחים את הקישקע ונועצים בו בעזרת מזלג במספר מקומות למניעת פיצוץ
  • מוסיפים מים עד שהשכבה של תפוחי האדמה מוצפת עד לכ-שלושת רבעי גובה (לא לכסות הכל…)
  • מביאים הכל לרתיחה – אם עולה קצף, מקורו בשעועית, אספו את הקצף בכף וסלקו
  • לאחר הרתיחה – סוגרים את הסיר היטב ומעבירים לתנור שחומם ל 100 מעלות
  • אופים במשך כל הלילה (לפני שהולכים לישון מציצים לבדוק אם יש צורך להוסיף מים)

המתכון מבוסס על מתכון של אסף כהן באתר טעימאוד

 

חדשות ומבצעים

מתכונים מומלצים

נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם