חגיגת ירקות וקינואה – סלט קר וחמצמץ

מרכיבים:

  • 3 כוסות קינואה מבושלת
  • בצל (סגול או לבן) קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 כוסות של ירקות קצוצים לקוביות קטנות: (אפשר לבחור ירקות מהרשימה):
  • בטטה
  • כרובית
  • דלעת
  • ברוקולי
  • סלרי
  • קישוא
  • אפונה ירוקה קפואה
  • פול ירוק קפוא
  • פטריות
  • תירס
  • גזר
  • כוס גרעיני חומוס
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח ומעט פלפל
  • אבקת שום , כורכום, קארי, פפריקה

 

לרוטב הסלט

  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס מיץ לימון
  • כף לימון כבוש קצוץ
  • חופן עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (שמיר, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה)

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הקינואה בהרבה מים עם מעט שמן ומלח כמו שמבשלים פסטה למצב "אל-דנטה", הבישול מהיר אז יש לערבב מידי פעם ולהקפיד שלא תתבשל יתר על המידה.
  • מעבירים למסננת ושוטפים היטב בהרבה מים, משאירים במסננת שכל המים יגרו מהקינואה.

**אם יש שאריות קינואה מבושלת אפשר לדלג על השלבים הקודמים ולהשתמש בה.

  • במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצל, מוסיפים את הירקות על פי סדר הקושי שלהם וממשיכים לטגן עד ריכוך והזהבה.
  • מוסיפים את הירקות הקפואים והחומוס ומתבלים (בשום, כורכום, קארי, מלח, פלפל)
  • מאחדים את הירקות והקינואה לקערה אחת ומערבבים היטב
  • מוסיפים את רוטב הסלט ומפזרים עשבי תיבול.

 

**אפשר להגיש עם עמבה או פסטו כוסברה חריף

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם