מרכיבים:
- 3 כוסות קינואה מבושלת
- בצל (סגול או לבן) קצוץ לקוביות קטנות
- 2 כוסות של ירקות קצוצים לקוביות קטנות: (אפשר לבחור ירקות מהרשימה):
- בטטה
- כרובית
- דלעת
- ברוקולי
- סלרי
- קישוא
- אפונה ירוקה קפואה
- פול ירוק קפוא
- פטריות
- תירס
- גזר
- כוס גרעיני חומוס
- 3 כפות שמן זית
- כפית מלח ומעט פלפל
- אבקת שום , כורכום, קארי, פפריקה
לרוטב הסלט
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס מיץ לימון
- כף לימון כבוש קצוץ
- חופן עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (שמיר, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הקינואה בהרבה מים עם מעט שמן ומלח כמו שמבשלים פסטה למצב "אל-דנטה", הבישול מהיר אז יש לערבב מידי פעם ולהקפיד שלא תתבשל יתר על המידה.
- מעבירים למסננת ושוטפים היטב בהרבה מים, משאירים במסננת שכל המים יגרו מהקינואה.
**אם יש שאריות קינואה מבושלת אפשר לדלג על השלבים הקודמים ולהשתמש בה.
- במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצל, מוסיפים את הירקות על פי סדר הקושי שלהם וממשיכים לטגן עד ריכוך והזהבה.
- מוסיפים את הירקות הקפואים והחומוס ומתבלים (בשום, כורכום, קארי, מלח, פלפל)
- מאחדים את הירקות והקינואה לקערה אחת ומערבבים היטב
- מוסיפים את רוטב הסלט ומפזרים עשבי תיבול.
**אפשר להגיש עם עמבה או פסטו כוסברה חריף