1/2 קילו שיבולת שועל (לא עדינה, לא אינסטנט רצוי אורגנית)
200 ג שבבי שקדים מולבנים
200 ג אגוזי פקאן לא קלויים
50 ג חמאה מומסת (אפשר לותר אים רוצים גרנולה פחות שמנה ולא חלבית)
1/2 כוס סילן ו/או דבש או תערובת של השניים לפי הטעם
1 כוס דומדמניות מיובשות ו/או צימוקים ו/ או חלבה
אפשר להוסיף לפי הטעם גם:
1 כפית קינמון
3 כפות קוקוס טחון
3 כפות סומסום
קורט מלח
100 גר גרעיני דלעת
100 גר גרעיני חמניה
שלבי ההכנה:
שמים בתבנית גדולה את שיבולת השועל השקדים וכל התוספות היבשות למעטהפירות היבשים והחלבה בקערה ומשטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
ממיסים בסיר קטן את החמאה הדבש והסילאן ויוצקים על תערובת היבשים אשר בתבנית. מערבבים היטב להרטבת שיבולת השועל על ידי הדבש והסילאן שוטחים את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש
אופים ב-160 מעלות כחצי שעה וכל מספר דקות מערבבים על מנת שכל הצדדים ישחימו באותה מידה.
מקררים תוך ערבוב שמטרתו לפורר את הרגנולה ולמנוע יצירת גושים גדולים
מוסיפים את הדומדמניות/ צימוקים או הפירות האחרים והחלב