מרכיבים:
נתח של קילו או 4-6 פרוסות סלמון טרי (עם העור וללא עצמות)
לרוטב:
- 2 כפות רוטב מיסו לבן
- 2 שיני שום כתושות
- ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מגורד דק או קצוץ קטן
- פלפל צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)
- 4 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב דגים (fish sauce)
- 2 כפות דבש סילן או מירין
- פלפל שחור גרוס טרי
לאטריות אורז ברוטב אסייתי:
- חבילת אטריות אורז דקות (ניתן להשיג בכמה צבעים) – מכינים על פי ההוראות שעל האריזה.
- שלוש כפות סויה
- כף שמן שומשום
- מעט צילי חריף
- שתי כפות מירין
לאחר האפייה:
½ כוס בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל חומרי המשרה – רצוי בצנצנת. מניחים את הסלמון בכלי שטוח כשהעור בתחתית ויוצקים מעל הסלמון את הרוטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות אבל עדיף כשעתיים.
- מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני האפייה. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים ללא כיסוי למשך 30- 35 דקות. מידי פעם פותחים את התנור ובעזרת כף יוצקים מעט מהרוטב על הדג. הסלמון צריך להגיע למצב בו הוא ורדרד במרכז ובקצוות קצת שחום אך לא יבש מידי.
- מוציאים מהתנור ומניחים על מצע של אטריות אורז מקשטים בבצל ירוק
- מכינים רוטב מסויה שמן שומשום מירין וצ'ילי בצנצנת ויוצקים על הדג והאטריות