דג סלמון אפוי במיסו לבן

מרכיבים:

נתח של קילו או 4-6 פרוסות סלמון טרי (עם העור וללא עצמות)

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב מיסו לבן
  • 2 שיני שום כתושות
  • ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מגורד דק או קצוץ קטן
  • פלפל צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב דגים (fish sauce)
  • 2 כפות דבש סילן או מירין
  • פלפל שחור גרוס טרי

 

לאטריות אורז ברוטב אסייתי:

  • חבילת אטריות אורז דקות (ניתן  להשיג בכמה צבעים) – מכינים על פי ההוראות שעל האריזה.
  • שלוש כפות סויה
  • כף שמן שומשום
  • מעט צילי חריף
  • שתי כפות מירין

 

לאחר האפייה:

½  כוס בצל ירוק קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים היטב את כל חומרי המשרה – רצוי בצנצנת. מניחים את הסלמון בכלי שטוח כשהעור בתחתית ויוצקים מעל הסלמון את הרוטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות אבל עדיף כשעתיים.
  • מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני האפייה. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים ללא כיסוי למשך 30- 35 דקות. מידי פעם פותחים את התנור ובעזרת כף יוצקים מעט מהרוטב על הדג.  הסלמון צריך להגיע למצב בו הוא ורדרד במרכז ובקצוות קצת שחום אך לא יבש מידי.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על מצע של אטריות אורז מקשטים בבצל ירוק
  • מכינים רוטב מסויה שמן שומשום מירין וצ'ילי בצנצנת ויוצקים על הדג והאטריות

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם