בדף זה ריכזתי את אבני היסוד והעקרונות של בודהה בול הבסיסי וההנחיה העקרונית כיצד ליצור בול מאוזן.
אני ממליצה להתחיל עם בולים על פי אחד המתכונים הבאים: בול ישראלי / בול איטלקי / בול תאילנדי / בול אסייתי
- כוס פחמימה:
קינואה / אורז / פריקי / בורגול / כוסמת / דוחן / אטריות שעועית / אטריות אורז (בצבעים) / אטריות סובה / גריסי פנינה / קינואה גזר / דוחן….
- חצי כוס קטניה (אפשר מקופסה):
שעועית/ חומוס/ עדשי קוויאר / עדשים ירוקות/ נבטוטים / אדממה
- שתי כוסות עלים:
חסה ערבית / חסה עגולה / עלי בייבי / רוקט / כרוב לבן או סגול / עשבי תיבול
- כוס ירקות טריים:
מלפפון / עגבנייה / פלפל בכל הצבעים / גזר / פטריות / כרובית / ברוקולי / בצל / אבוקדו / קולרבי / סלק / צנונית / אפונת שלג / שומר /בצל
- כוס ירקות מבושלים:
ירקות אנטיפסטי
בטטה / קישוא / דלעת / בצל / שומר / פלפל / פטריות / ארטישוק / חציל….
- ירקות קפואים שהופשרו:
אפונה / שעועית ירוקה / תירס / אדממה
- כוס חלבון (במקום או בנוסף לקטניה):
חזה עוף צלוי / פרגית צלויה / סלמון בגריל / טונה / ביצה / טופו / פסטרמה / קציצות עוף
- שתי כפות רוטב:
ויניגרט בסיסי / ויניגרט אסייתי / טחינה / רוטב מיסו / שמן זית לימון
- לקישוט:
נבטוטים / נבטים / זרעי חמנייה / שומשום / בצל קצוץ / בוטנים / שקדים / פסטו / עשבי תיבול קצוצים