אנטיפסטי מצליבים
הדרך הכי קלה, בריאה, צבעונית וטעימה להכנת מגוון רחב של ירקות לאירוח או לארוחה יומיומית, הירקות משתמרים היטב במקרר ויתאימו גם לשילוב בסלטים שונים כגון סלט קינואה.
בסדנה היום התמקדנו בירקות ממשפחת המצליבים
מרכיבים:
- כרובית– מופרדת לפרחים
- כרוב אדום ולבן- חתוכים לפרוסות עבות
- קולורבי– חתוך לטבעות או לפלחים
- בצל סגול
לתיבול:
- שמן זית
- מלח גס
- אבקת שום, פלפל שחור ואבקת בצל או תערובת מונטריאול
- תערובת עשבי תיבול מיובשים איטלקית (אורגנו, אזוב, רוזמרין, טימין, מרווה, בזיליקום)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 250oC
- מניחים במסודר את הירקות זה לצד זה ללא חפיפה
- מזליפים בנדיבות שמן זית (כרבע כוס לתבנית ברוחב תנור רגיל)
- מפזרים מלח גס ומתבלים קלות עם תיבול מונטריאול או עם פלפל שחור, אבקת שום ואבקת בצל
- מפזרים את תערובת עשבי התיבול (ככפית לתבנית של תנור רגיל)
- מכניסים לתנור החם ואופים עד שהסלק או הירק הקשה ביותר רך
- אם הירקות רכים אך לא מושחמים אפשר לשים על מצב גריל לכמה דקות כדי לקבל השחמה נאה.
¬באתר ניתן למצוא רעיונות לירקות נוספים
מומלץ להגיש עם ויניגרט קרם שום