מרכיבים
לאורז:
לירקות:
לתיבול האורז והירקות:
אופן ההכנה:
מכינים את האורז: בסיר רחב מערבבים את האורז עם 1 כף שמן זית ומלהיטים על להבה גדולה.
מוסיפים מים. מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים כ-1/2 שעה או עד שהאורז מתרכך אבל עדיין שומר על נגיסות. מסננים את האורז מהמים, שוטפים אותו על מנת לעצור את בישולו ומסננים שוב. מניחים את האורז במסננת להתייבש.
מכינים את הירקות: מחממים תנור לחום מקסימלי עליון ותחתון, ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
מקלפים גזרים, סלקים ובטטה. פורסים וחותכים למקלות קצרים ועבים יחסית. מנקים את פקעת השומר וחותכים גם אותו למעין מקלות. מפרקים את השום הירוק לשיניים בודדות. אם הוא צעיר מאוד אין צורך לקלף את השיניים. אם השום כבר גדול כדאי לפרוס לפרוסות ולהשתמש בשן או שתיים בלבד. חותכים את הבצלים הירוקים למקטעים בעובי 1/2 ס"מ באלכסון.
מערבבים את הירקות עם 2 כפות שמן זית, קורט מלח ומיץ מ-1/2 תפוז. מפזרים בתבנית בשכבה אחת. צולים 15-20 דקות או עד שהירקות מקורמלים אבל לא שרופים. מקררים לטמפרטורת החדר.
מרכיבים את המנה:
בקערה גדולה מערבבים בעדינות את האורז והירקות הצלויים. מוסיפים בלסמי, שמן זית, מיץ וקליפת תפוז מגוררת, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
מגישים עם שמנת חמוצה או טחינה מעל.
אם יש לכם במקרה שאריות של עוף צלוי מאתמול או שמתחשק לכם להשקיע ולצלות במחבת 2-3 פילטים של עוף מתובלים בבלסמי, שמן זית, מלח ופלפל, הם יתקבלו בשמחה לתוך המנה הזו. חותכים גם אותם לנתחים קטנטנים ומערבבים פנימה.