אורז בר עם סלק וירקות צלויים

 

מרכיבים

לאורז:

  • 1 ½ כוסות תערובת אורז בר אורגני (אורז שחור, אדום ומלא. להשיג בחנויות טבע או על מדפי האוכל האורגני בסופרמרקטים)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית

 

לירקות:

  • 2 סלקים
  • 2 גזרים לא גדולים
  • 1 פקעת שומר
  • שיניים שלמות משום ירוק קטן וצעיר או שן-שתיים משום יבש, פרוסות
  • 5-6 בצלים ירוקים, רק החלק הלבן
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 תפוז דם או רגיל אם אין
  • מלח גס

 

לתיבול האורז והירקות:

  • 2 כפות בלסמי מיושן (או רגיל מעורבב עם קצת סוכר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ מתפוז
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
  • קורט נדיב של מלח גס

 

אופן ההכנה:

מכינים את האורז: בסיר רחב מערבבים את האורז עם 1 כף שמן זית ומלהיטים על להבה גדולה.

מוסיפים מים. מביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים כ-1/2 שעה או עד שהאורז מתרכך אבל עדיין שומר על נגיסות. מסננים את האורז מהמים, שוטפים אותו על מנת לעצור את בישולו ומסננים שוב. מניחים את האורז במסננת להתייבש.

מכינים את הירקות: מחממים תנור לחום מקסימלי עליון ותחתון, ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.

מקלפים גזרים, סלקים ובטטה. פורסים וחותכים למקלות קצרים ועבים יחסית. מנקים את פקעת השומר וחותכים גם אותו למעין מקלות. מפרקים את השום הירוק לשיניים בודדות. אם הוא צעיר מאוד אין צורך לקלף את השיניים. אם השום כבר גדול כדאי לפרוס לפרוסות ולהשתמש בשן או שתיים בלבד. חותכים את הבצלים הירוקים למקטעים בעובי 1/2 ס"מ באלכסון.

מערבבים את הירקות עם 2 כפות שמן זית, קורט מלח ומיץ מ-1/2 תפוז. מפזרים בתבנית בשכבה אחת. צולים 15-20 דקות או עד שהירקות מקורמלים אבל לא שרופים. מקררים לטמפרטורת החדר.

מרכיבים את המנה:

בקערה גדולה מערבבים בעדינות את האורז והירקות הצלויים. מוסיפים בלסמי, שמן זית, מיץ וקליפת תפוז מגוררת, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

מגישים עם שמנת חמוצה או טחינה מעל.

אם יש לכם במקרה שאריות של עוף צלוי מאתמול או שמתחשק לכם להשקיע ולצלות במחבת 2-3 פילטים של עוף מתובלים בבלסמי, שמן זית, מלח ופלפל, הם יתקבלו בשמחה לתוך המנה הזו. חותכים גם אותם לנתחים קטנטנים ומערבבים פנימה.

 

 

חדשות ומבצעים

    נא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם